Mega Image tatonează terenul pentru preluarea Billa în România. În luptă se află şi un fond de investiţii

24 dec 2014 Autor: Cristina Rosca

Grupul belgian de retail Delhaize, care deţine în România cele aproape 400 de supermarketuri şi magazine de proximitate Mega Image şi Shop&Go, analizează preluarea reţelei Billa, potrivit mai multor surse din piaţă. În joc se află şi un fond britanic de investiţii care vrea să preia cele peste 80 de supermarketuri Billa cu afaceri de peste 300 mil. euro anul trecut.

„Orice oportunitate în segmentul de supermarket este luată în calcul şi analizată de către compania noastră“, spune Adrian Nicolaescu, marketing director în cadrul Mega Image, fără a oferi alte detalii. Reprezentanţii Billa neagă informaţiile, însă afirmă că permanent se analizează fiecare piaţă în parte. „Nu sunt planuri pentru vânzarea Billa România momentan. Totuşi, evaluarea pieţelor pe care activăm face parte din rutina de business fără ca acest lucru să însemne că se va lua o decizie cu privire la operaţiunile respective. Acest principiu se aplică şi pentru Billa România“, spune Theresa Teufel, communications manager în cadrul grupului Rewe International AG, care deţine pe piaţa locală atât supermarketurile Billa, cât şi lanţurile de magazine de discount  Penny Market şi XXL Mega Discount.

Primele informaţii despre o posibilă vânzare a supermarketurilor Billa în România au apărut în vara acestui an când grupul german Rewe a anunţat că îşi vinde toate magazinele Billa din Italia, mutare ce marchează exitul de pe această piaţă. Atunci, germanii anunţau că îşi vor concentra atenţia pe pieţele unde compania deţine o poziţie de top. În România Billa este cel mai mic jucător din comerţul modern local care numără 12 reţele străine. Mai mult, lanţul de supermarketuri se află departe de primii clasaţi - Kaufland, Carrefour, Metro şi Auchan - fiecare cu afaceri de peste 4,5 miliarde de lei (1 mld. euro). Billa România are circa 85 de magazine şi afaceri de 1,35 mld. lei (307 mil. euro) anul trecut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.12.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Delhaize
, preluare
, romania
, billa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide