ZF 24

Merkel ar vrea să candideze pentru a patra oară

Merkel ar vrea să candideze pentru a patra oară

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

01.08.2015, 22:23 165

Merkel vrea să rămână la putere, dezvăluie Der Spiegel în ediţia de sâmbătă, citată de DW.

Potrivit revistei, Merkel a organizat deja o reuniune cu oficiali de rang înalt din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, conservatori, centru-dreapta) în care au discutat despre strategia de campanie din 2017.

În cursul discuţiilor cu secretarul general al CDU Peter Tauber şi cu managerul politic Klaus Schüler, s-ar fi convenit ca viitoarea campanie să fie gestionată intern şi nu de către cineva din afară - o metodă folosită de către Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) pentru alegerea fostului cancelar Gerhard Schröder.

Der Spiegel mai scrie că Merkel a discutat recent o strategie electorală cu Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), formaţiunea-soră din Bavaria a CDU. În această reuniune, Seehofer a îndemnat ca uniunea să-şi stabilească ca scop obţinerea unei majorităţi absolute în 2017.

Merkel a obţinut al treilea mandat în 2013, iar după mai multe săptămâni de negocieri a format un guvern de coaliţie împreună cu social-democraţii. În mandatul anterior, Merkel a guvernat printr-o coaliţie între CDU, CSU şi FDP.

Merkel plănuia să anunţe această decizie la începutul lui 2016, mai dezvăluie Der Spiegel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO