ZF 24

Merkel: Grecia nu trebuie sa fie subiectul central al urmatorului summit UE

21.03.2010, 14:06 17

Grecia nu are nevoie de sustinere financiara iar liderii UniuniiEuropene nu ar trebui sa faca din acest subiect tema principala asummitului de la Bruxelles din saptamana care urmeaza, a declaratAngela Merkel, duminica, informeaza

Reuters

.

Intr-un interviu acordat postului de radion Deutschlandfunk,Merkel si-a exprimat temerile privind amplificarea turbulentelor depe pietele financiare de "asteptarile false" privind sustinereafinanciara a Greciei. Oficialul german a reiterat faptul ca Greciatrebuie sa isi rezolve singura problemele legate de deficitulbugetar pentru binele monedei europene.

Presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a cerutstatelor membre ale UE sa convina asupra unui pachet financiarpentru sustinerea Greciei la summitul care va avea loc in zilele de25 si 26 martie.

"Nu exista probleme legate de insolventa", a declarat Merkelduminica. "Nu cred ca Grecia are nevoi financiare acute din parteacomunitatii europene si asta este ceea ce premierul grec imi totrepeta".

"Nu vad ca Grecia sa aiba nevoie de bani pentru moment, iarguvernul grec a confirmat acest lucru. De aceea as cere sa nuamplificam turbulentele din piata aducand asteptari false privindintalnirea consiliului de joi", a spus cancelarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO