ZF 24

Mesajul cancelarului Germaniei pentru noul premier al Greciei

Mesajul cancelarului Germaniei pentru noul premier al...

Autor: Ioana Bojan

27.01.2015, 14:29 8240

"Vă felicit pentru învestirea în postul de premier al Republicii elene. Vă preluaţi funcţia într-o perioadă dificilă, în care vă veţi confrunta cu o mare responsabilitate", a scris cancelarul german.

Un purtător de cuvânt al Guvernului german a declarat luni că Angela Merkel se aşteaptă ca noul Guvern grec să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat ţara în domeniul reformelor economice şi austerităţii bugetare.

Cancelarul german, Angela Merkel, se aşteaptă ca noul Guvern grec să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat ţara în domeniul reformelor economice şi austerităţii bugetare, a declarat luni un purtător de cuvânt, după victoria, în Grecia, a partidului radical de stânga Syriza, relatează AFP.


"Pentru noi este important ca măsurile noului guvern să vizeze continuarea relansării economice a Greciei, ceea ce implică faptul ca angajamentele asumate să fie respectate", a declarat Steffen Seibert într-o conferinţă de presă obişnuită, la o zi după victoria Syriza (stânga radicală) în alegerile legislative.

Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani, liderul formaţiunii Syriza (stânga radicală), care s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative anticipate de duminică, a fost desemnat luni premier al Greciei şi a depus jurământul în faţa preşedintelui Carolos Papoulias.

Syriza, care a obţinut 149 din cele 300 de mandate în Parlament, cu 36,34% din sufragii, este primul partid din Europa care ajunge la putere contestând în mod deschis politicile de austeritate promovate de Germania. Syriza susţine, de asemenea, o reducere a datoriei greceşti, întâmpinând rezistenţa creditorilor ţării - UE şi FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO