ZF 24

Mexicanul Carlos Slim Helu il depaseste pe Bill Gates in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. Patriciu, Niculae si Tiriac, inclusi in top

Carlos Slim Helu il depaseste pe Bill Gates in topul celor mai bogati oameni din lume
11.03.2010, 10:12 77

Pentru al treilea an consecutiv podiumul celor mai bogati oamenidin lume realizat de revista Forbes s-a schimbat, primapozitie fiind detinuta anul acesta de mexicanul Carlos Slim Helu,care intrerupe suprematia de 15 ani a fondatorului Microsoft, BillGates, cazut pe locul al doilea. Pe ultima treapta a podiumului seclaseaza "oracolul din Omaha", miliardarul american Warren Buffet,proprietarul fondului de investitii Berkshire Hathaway.

Magnatul media Carlos Slim Helu a reusit sa-l depaseasca oficialpe Bill Gates, dupa ce alte clasamente ii conferea pozitia de liderinca de acum doi ani. Averea sa a urcat in ultimele 12 luni la 53,5miliarde de dolari, cu 500 de milioane de dolari mai mult decatGates. Warren Buffet, care a devenit deja celebru pentru abilitateasa de a face bani in vreme de criza, are o avere de 47 de miliardede dolari, in crestere cu 10 miliarde de dolari.

In topul celor mai bogati o mie de oameni din lume realizat anulacesta de Forbes sunt inclusi si trei romani. Dinu Patriciu seplaseaza pe pozitia 437, cu o avere estimata la 2,2 miliarde dedolari. Ioan Niculae si Ion Tiriac ocupa pozitiile 880 si 937 cuaveri de 1,1 miliarde de dolari, respectiv 1 miliard de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO