ZF 24

Microsoft o ia inaintea Apple si prezinta un tablet PC, ce va fi produs de HP

07.01.2010, 10:30 18

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, aprezentat ieri un tablet PC, ce va fi produs de Hewlett-Packard(HP) si care va fi lansat la jumatatea acestui an. Potrivit NewYork Times, dispozitivul are un ecran cu diagonala cuprinsa intre10 si 12 inchi (25 si 30 de cm), touchscreen si va permite citireacartilor electronice, navigarea pe internet si vizionarea defilme.

Prezentarea noului dizpozitiv a fost facuta de CEO-ul MicrosoftSteve Ballmer la deschiderea Consumer Electronic Show, cel mai maretarg de IT&C din lume, care are loc la Las Vegas. Gadgetul vafolosi Windows 7.

In timpul prezentarii Ballner a aplicat pe tablet PC-ul HPsoftul cititorului de carti electronice Kindle, produs de Amazon,pentru a demonstra ca dispozitivul e un bun e-reader. Spredeoaebire de Kindle, ecranul tablet PC-ului este color.

Prin lansarea tablet PC-ului la Las Vegas, Microsoft este cu unpas \naintea Apple care va lansa la sfarsitul lunii un dispozitivsimilar. Dispozitivul Apple va semana cu un iPod Touch mai mare siva avea un ecran multitouch de 10,1 inchi (25,6 cm). Se va puteaconecta la internet wireless si va fi ca un computer, care vapermite utilizatorului sa navigheze pe internet, sa vizioneze filmesi emisiuni de televiziune, sa asculte muzica si sa citeascae-book-uri.

Tablet PC-urile sunt unele dintre cele mai asteptate inovatiiale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO