ZF 24

Microsoft pregateste un nou browser web care functioneaza ca un sistem de operare

24.02.2009, 18:48 26

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a anuntat ca lucreaza la un nou browser web denumit Gazelle, scrie presa internationala. Gigantul software promite ca noua aplicatie va fi dezvoltata asemenea unui sistem de operare si va fi peste Firefox, Chrome si Internet Explorer.

Potrivit unui document publicat de companie, noul browser va oferi imbunatatiri semnificative pe partea de securitate in comparatie cu alte browsere, inclusiv Internet Explorer.
Gazelle va fi construit intr-un mod similar cu un sistem de operare, avand propriul kernel. Acest lucru inseamna ca Gazelle poate sa identifice in mod inteligent traficul web si sa reactioneze impotriva unui virus sau unei bucati de cod malware.

“In prezent, nu exista pe piata browsere care sa fie construite pe baza arhitecturii unui sistem de operare multi-principal, care sa permita ca sistemul de operare bazat pe browser sa aiba control exclusiv asupra protectiei resurselor sistemului”, au declarat tehnicienii Microsoft.
Compania nu a avansat un termen cu privire la o posibila data de lansare a produsului.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO