ZF 24

Microsoft trece la atac pe piata tablet PC, cu doua saptamani inaintea Apple

06.01.2010, 13:53 31

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, esteasteptat in aceasta seara sa lanseze la Las Vegas un tablet PC, inconditiile in care Apple va prezenta un astfel de produs lasfarsitul lunii. Tablet PC-ul va fi produs de Hewlett-Packard (HP),cel mai mare producator de PC-uri si imprimante de la nivelmondial, si va fi pus in vanzare de la jumatatea anului, cel maiprobabil sub numele "Courier". Anuntul va fi facut de CEO-ulMicrosoft, Steve Ballmer la deschiderea la deschiderea ConsumerElectromics Show - cel mai mare targ de IT&C din lume.

Potrivit New York Times, gadgetul Microsoft va avea touscreen siva permite citirea de carti online.

Microsoft doreste astfel sa fie cu un pas inaintea Apple,producatorul telefoanelor iPhone si al playerelor portabile iPod,care va lansa un tablet PC la finele lunii. Dispozitivul Apple vasemana cu un iPod Touch mai mare si va avea un ecran multitouch de10,1 inchi (25,6 cm). Se va putea conecta la internet wireless siva fi ca un computer, care va permite utilizatorului sa navighezepe internet, sa vizioneze filme si emisiuni de televiziune, saasculte muzica si sa citeasca e-book-uri. Noul gadget va avea unpret cuprins intre 700 si 1.000 de dolari (486 si 700 de euro).Apple a inregistrat deja domeniul de internet iSlate.com, lasand sase inteleaga ca aceasta va fi denumirea noului dispozitiv.

Sursa video: Gizmodo

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO