ZF 24

Miele vrea să dubleze businessul de la Braşov unde face „creiere“ de electrocasnice de lux

Hartmut Hohaus

Hartmut Hohaus

Autor: Cristina Roşca

01.10.2013, 20:32 1762

Germanul Hartmut Hohaus, venit în România pentru prima dată în 2001, spune că vede o dublare a afacerilor Miele Tehnica din Braşov în următorii 3-4 ani, până la 55 de milioane de euro.

„Am început de la zero, însă am obţinut o creştere a cifrei de afaceri de 25-50% (în lei, n.red.) în fiecare an. În 2013 vom obţine o cifră de afaceri de 34 mil. euro, în creştere cu 39% faţă de anul anterior, după doar patru ani de producţie“, spune executivul la prima sa ieşire în presă.

Grupul german Miele, cu afaceri anuale de peste 3 mld. euro, a construit de la zero fabrica de la Braşov în care a investit 24 de milioane de euro şi pe care a inaugurat-o în septembrie 2009. Aici Miele produce plăci electronice şi unităţi electronice de control pentru toată aparatura Miele.

Construcţia fabricii de subansambluri pentru aparatura electrocasnică a început la finalul lui 2008, după ce germanii au achiziţionat un teren de 13,4 hectare în parcul industrial Feldioara - Halchiu, parc în care mai sunt instalate şi companiile Reinert - producător de mezeluri, Condmag sau fabrica de lactate Olympus Dairy. Parcul industrial are o suprafaţă de 225 ha.
 

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO