ZF 24

​Mihaela Hunca, expert sectorul agricol al UniCredit Bank: „Timiş, Călaraşi şi Constanţa sunt pe primele locuri în ceea ce priveşte capacitatea de stocare a cerelelor”

​Mihaela Hunca, expert sectorul agricol al UniCredit...

Autor: Roana Rotaru

04.05.2017, 11:49 160

România are o capacitate totală de stocare de 23,35 milioane tone de cereale, mai mult decât a reuşit să producă în 2016, potrivit expertului în agricultură al UniCredit Bank, care spune că Timiş, Călăraşi şi Constanţa  sunt pe primele locuri în ceea ce priveşte capacitatea  de stocare a cerealelor.

„Spaţiile de stocare din România, reprezentate de silozuri şi magazine, au o capacitatea de depozitare totală de 23,35 mil tone,  48% dintre aceste sunt silozuri, iar 52% magazine. Timiş, Călăraşi şi Constanţa sunt pe primele locuri în ceea ce priveşte capacitatea  de stocarea a cerealelor. Anul trecut producţia de cereale a fost de aproape 20 milioane tone, dar în anul 2014, care a fost un an agricol mai bun, producţia a fost aproape la acelaşi nivel cu capacitatea de depozitare a cerealelor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO