ZF 24

Ministerul Agriculturii a identificat 20 de centre de colectare unde ciobanii îşi pot vinde lână, pentru a încasa subvenţia de 1 leu pe kg de lână comercializat

Ministerul Agriculturii a identificat 20 de centre de...

Autor: Roana Rotaru

21.02.2018, 12:31 602

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a identificat 20 de centre de colectare a lânii, în judeţele Bacău, Bistriţa Năsăud, Brăila, Constanţa, Galaţi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vaslui, unde ciobanii îşi pot valorifica lâna obţinută de la oi, pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu pe kilogramul de lâna comercializat.

„În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate totală de circa 30.000 tone. Centrele care colectează lâna sunt localizate pe întreg teritoriul ţării, astfel încât se colectează lâna de la toţi crescătorii de ovine, iar Direcţiile pentru Agricultură Judeţene au pus la dispoziţia asociaţiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora” se arată în comunicatul de presă emis de MADR.

În „Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii” s-au înscris 32.000 de ciobani, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone, aşadar prin centrele existente se poate prelua în totalitate această cantitate.

Pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscrişi în Program trebuie să depună la Direcţiile pentru Agricultură documentele justificative de plată, până la data 1 iulie 2018. Documentele justificative de plată sunt factura/fila/filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO