ZF 24

Ministerul Comunicatiilor a aprobat spre finantare proiecte IT&C in valoare de 146,8 milioane euro

30.11.2009, 18:09 20

Ministerul Comunicatiilor a aprobat spre finantare proiecteIT&C in valoare de 146,8 milioane de euro, din care aproximativ90 milioane de euro vor fi asigurati din Fondul European deDezvoltare Regionala (FEDR), a anuntat, luni, institutia citata deMediafax.

Pentru sectorul e-guvenare (operatiunea 3.2.1) au fost aprobate15 proiecte in valoare totala de aproximativ 180 milioane de lei,contractele fiind deja semnate.

"Pentru a incuraja absorbtia fondurilor structurale si pentru aoferi posibilitatea inscrierii a cat mai multe proiecte in vedereafinantarii, Ministerul Comunicatiilor a decis lansarea unui nouapel pentru aceasta operatiune. Incepand cu data de 9 septembrieMCSI a inceput inscrierea de noi proiecte de e-guvernare", se aratain comunicat.

Suma totala alocata acestui apel de proiecte este de 142milioane de lei, din care aproximativ 116 milioane lei de la FEDRsi 26 milioane lei de la bugetul de stat.

Potrivit ministerului, suma maxima cu care poate fi finantat unproiect ajunge la 21,5 milioane de lei la nivel national sirespectiv 5,5 milioane de lei la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO