ZF 24

Ministerul Transporturilor profita de criza imobiliara

03.02.2009, 09:48 12

Chiar daca, teoretic, acum ar fi momentul pentru realizarea de exproprieri masive pentru proiecte de infrastructura, in conditiile in care preturile terenurilor s-au redus drastic fata de anul trecut, chiar si la jumatate, practic Ministerul Transporturilor nu are bani, scrie Gandul.

Piata imobiliara pare sa vina in ajutorul statului, care are nevoie acuta de terenuri pentru a construi autostrazi si centuri ocolitoare ale oraselor. Unul dintre proiectele care se dezbat de cativa ani este cea de-a doua centura a Bucurestilor, cu profil de autostrada, inel situat in afara celui existent si care urmeaza a fi largit la patru benzi.

Intr-o prima faza, autoritatile au anuntat ca intentioneaza sa scoata la concesiune tronsonul de nord al viitoarei autostrazi, care sa faca legatura intre autostrazile ce leaga Bucuresti de Pitesti, respectiv Cernavoda.

Tronsonul ar urma sa aiba o lungime de 52,77 km, fiind necesara exproprierea a 600 de hectare, de la 1.400 de proprietari. "In tot Ilfovul, preturile terenurilor au scazut in medie cu 50%, chiar si mai mult in unele zone”, a declarat pentru Gandul directorul general al agentiei imobiliare Neoland Invest, Costin Lazar. www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO