ZF 24

Ministerul Transporturilor se uită şi la infrastructura din sudul ţării: la Centura Ocolitoare de la Mihăileşti, Giurgiu s-a constatat o mobilizare nesatisfăcătoare după ce în aproape 1 an lucrările sunt la 7%

Ministerul Transporturilor se uită şi la infrastructura...

Autor: Bogdan Alecu

08.05.2017, 14:16 1031

După o lungă perioadă în care în prim-planul Companiei de Drumuri a fost în special infrastructura din vestul ţării, la finalul săptămânii trecute Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere  (CNAIR), ştefan Ioniţă, au vizitat şantierele din jurul Bucureştiului, dar şi din Giurgiu şi Teleorman, unele dintre cele mai puţin dezvoltate judeţe din ţară.

Pe şantierul secţiunii Bucureşti – Ploieşti, parte din Autostrada A3 Bucureşti - Braşov ministrul a constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înştiinţare de remediere. Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare.

Ministrul a verificat şi lucrările la Varianta de Ocolire Mihăileşti, jud. Giurgiu, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuţie. Până la acest moment stadiul fizic este nesatisfăcător, de 7,2%, în condiţiile în care lucrările au demarat în luna iulie a anului trecut. În condiţiile în care la fiecare sfârşit şi început de săptămână spre Mihăileşti se formează coloane pe kilometri sau zeci de kilometri din cauza trecerilor de pietoni şi a magazinelor de pe marginea drumului, construcţia centurii ocolitoare ar reduce semnifictiv durata drumului spre Alexandria.

Pe şantierul Centurii rutiere a Bucureştiului, lot 1 - secţiunea DN7 - A1, la acest moment, stadiul fizic de execuţie este de 57%. şantierul este monitorizat zilnic de specialiştii din cadrul CNAIR. Acest tronson trebuia finalizat încă de la finalul anului trecut.

“Am mers într-o vizită neanunţată pe şantierele din jurul Bucureştiului, în urma căreia mă declar extrem de nemulţumit. Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condiţiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor şi susţin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situaţie să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toţi conştienţi că în orice moment mă voi deplasa pe şantiere să inspectez situaţia lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aştept toţi constructorii de pe şantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicaţii şi soluţii clare”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria. Aici, Ministrul  Transporturilor a constatat eficienţa ridicată a constructorului în execuţia  lucrărilor. Au fost finalizate lucrările de consolidare şi protecţia infrastructurilor precum şi cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte. Pe de altă parte, lucrările la pod au fost demarate în luna august a anului trecut şi trebuiau să dureze numai câteva luni, însă din cauza problemelor la structura podului acestea s-au prelungit. Cu toate că podul este unul important pentru accesul în oraş iar lucrările au determinat cozi lungi de maşini, compania de drumuri nu ia în calcul construcţia unui al doilea pod pentru a permite circulaţiei să se desfăşoare pe două benzi pe sens.  În prezent, se fac reparaţii la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului şi montarea parapetului de siguranţă pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin aşternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 09.05.2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi  finalizat complet până în iunie 2017, deşi iniţial compania anunţa că lucrările vor fi gata luna aceasta.

CNAIR derulează programe de întreţinere şi modernizare pe toată  reţeaua de drumuri naţionale. Astfel, Ministrul a mers să verifice şi lucrările pe DN 5A (29 km), DN 5  Bucureşti – Adunaţii Copăceni (11 km).

Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecţie a şantierelor, pentru obiectivele de infrastructură de transport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO