ZF 24

Ministrul german al Economiei vrea sa demisioneze, dar asculta de decizia partidului sau

08.02.2009, 14:35 21

Povestea ministrilor romani care demisioneaza din functii pare sa isi gaseasca oglindirea si in Germania, ministrul Economiei din aceasta tara, Michael Glos, exprimandu-si dorinta de a demisiona din functie, ca urmare a tensiunilor dintre acesta si Cancelarul german Angela Merkel, scrie Les Echos.

Cu toate acestea, ministrul a cerut inainte permisiunea partidului sau, CSU, care este partener la guvernare cu partidul cancelarului.

Acesta i-a cerut sefului partidului sau, Horst Seehofer, intr-o scrisoare, sa ii anuleze functiile pe care acesta le are in cadrul Guvernului, acesta refuzandu-l insa. Horst i-a cerut ministrului sa ramana in guvern, asigurandu-l in cadrul unei convorbiri telefonice de "increderea" sa.

Relatiile dintre Michael Glos si Angela Merkel s-au degradat puternic in ultimele luni, pe fondul crizei economice, ministrul fiind puternic atacat atat de catre presa cat si de cancelar in privinta actiunilor acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO