ZF 24

Ministrul Muncii: Am putea reduce contributiile sociale pentru cei care mentin numarul de angajati sau creeaza locuri de munca

09.06.2009, 13:57 17

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a declarat marti ca angajatorii care mentin locurile de munca ar putea beneficia de deduceri fiscale.

"In maxim doua-trei luni am putea sa venim cu o formula pentru ca, incepand cu anul viitor sa vorbim despre anumite reduceri de taxe pentru cei care pastreaza locurile de munca. Ar putea fi vorba despre o diminuare substantiala a constributiilor la asigurarile sociale pentru cei care mentin numarul de angajati sau creaza noi locuri de munca", a spus ministrul Muncii la masa rotundă cu tema "Guvernul Privat – Planul anticriza pentru piata muncii", eveniment organizat de cotidianul Business Standard.

De asemenea, guvernul ar putea stabili in maxim o luna de zile ca, in cazul in care companiile decid sa mentina angajatii in somaj tehnic timp de trei luni de zile, acestea sa nu mai plateasca contributii la asigurari sociale.

Ministrul a mai spus ca, in opinia lui ar fi necesar un imprumut extern care sa acopere deficitul bugetului de pensii si astfel contributiile la asigurari sociale sa scada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO