ZF 24

​Ministrul Sănătăţii: Cinci spitale vor primi echipamente de radioterapie

​Ministrul Sănătăţii: Cinci spitale vor primi...

Autor: Georgiana Mihalache

07.04.2017, 13:47 1189

Cinci spitale din România vor fi echipate cu aparate de radioterapie după ce s-a lansat licitaţia pentru achiziţionarea acestor echipamente din fonduri de la Banca Mondială, a anunţat  ministrul Sănătăţii, Florian Bodog într-o conferinţă de presă.

Spitalele care urmează să primească aceste echipamente sunt Institutul Oncologic Bucureşti, Spitalul Judeţean Baia Mare, Spitalul Elias, Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei din Constanţa şi Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei Galaţi.

„Urmează încă şapte ehipamente pe măsură ce primim rapoartele de la Agenţia Europeană de la Viena”, a spus Florian Bodog, care a precizat că cele cinci echipamente pentru care s-a lansat licitaţia urmează să fie achiziţionate până la finalul acestui an.

Motivele pentru care au fost alese cele cinci spitale ţin de strategia Băncii Mondiale, a menţionat Bodog, care a mai anunţat investiţii în 68 de spitale regionale, judeţene, spitale de pediatrie, prin furnizarea de ventilatoare, echipamente de monitorizare, ecografe, cu o valoare totală de 3,91 de milioane de euro, bani de la Banca Mondială.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că s-au achiziţionat doze pentru vaccinul tetravalent şi hexavalent, precizând că pentru toate vaccinurile care sunt puse pe piaţă în România prin contract de achiziţie va implementa acord cadru de patru ani „pentru a avea predictibilitate”.

„Am achiziţionat de urgenţă vaccinul tetravalent, 153.800 de doze, vaccinul hexavalent, 630.000 de doze, dintre care au intrat deja 43.000 de doze, pâna la jumătatea acestei luni vor mai intra încă 70.000 de doze. Pentru vaccinul hepatitic B am găsit un stoc de 5.000 de doze, iar statul norvegian ne-a oferit 10.000 de doze pe care urmează se le transferăm în ţară”, a mai spus Florian Bodog.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO