ZF 24

Ministrul Sănătăţii: Managementul spitalicesc nu merge aşa cum ar trebui. Nu se cunosc procedurile

Ministrul Sănătăţii: Managementul spitalicesc nu...

Autor: Oana Despa

05.02.2018, 21:55 82

"Procedurile sunt destul de clare. Din păcate, ca orice procedură, se pune într-un sertar şi nu se mai respectă, nu se citeşte, oamenii nu cunosc precedurile. Nu aş vrea să jignesc pe nimeni, dar din păcate, managementul spitalicesc pe care îl avem nu este cel dorit sau cel pe care ar trebui să îl avem în acest moment. Avem resurse, dar nu ştim să le gestionăm cum trebuie. Cumpărăm aparatură medicală fără să avem medici pregătiţi să folosească această aparatură. Îmi doresc ca medicii să revină acasă, sunt bine pregătiţi, au mentalitatea formată", a declarat ministrul Sănătăţii, la Antena 3.

Sorina Pintea a precizat că a început deja să facă vizite neanunţate în spitalele din Bucureşti, urmând să ajungă în toate unităţile spitaliceşti judeţene.

"Voi merge în toate spitalele judeţene, am început deja să merg în spitalele din subordinea ministerului Sănătăţii, am văzut patru spitale. Mi se pare normal să merg incognito, să am o discuţie constructivă cu cei care conduc destinele spitalelor în acest moment. Nu merg să fac verificări, ci merg să fac evaluări şi să găsim soluţii împreună cu managerii şi cu medicii. Cred că oamenii aşteptau asta, aşteptau să îşi spună problemele, să aibă un interlocutor prin ministrul Sănătăţii", a adăugat demnitarul.

Pintea a subliniat că primăriile se pot implica mai mult în finanţarea spitalelor, multe administraţii locale neştiind cum să investească în sănătate.

"Nu mi se pare normal să stai în permanenţă cu mâna întinsă la MS sau la autorităţile locale, mi se pare normal ca tu, spital, să încerci să îţi creezi premisele astfel încât să poţi funcţiona normal. Se poate, ştiu perfect acest lucru", a menţionat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO