ZF 24

Minivacanţa de 1 Mai umple hotelurile de lux din Mamaia, care au vândut pachete şi la 1.000 de euro. În sudul litoralului, nici jumătate din camere nu şi-au găsit clienţi

Minivacanţa de 1 Mai umple hotelurile de lux din Mamaia,...

Autor: Mirabela Tiron

01.05.2014, 00:08 729

Hotelurile de lux din Ma­maia, cea mai populară staţiune de pe litoralul românesc, vor funcţiona la capacitate maximă în minivacanţa de 1 Mai, tariful sejururilor de trei nopţi la cinci stele variind între 300 de euro pentru o cameră dublă şi circa 1.000 de euro pentru un apartament.

„Toate camerele hotelului au fost rezervate încă de acum o lună. Funcţionăm la capa­citate maximă de 1 Mai, la fel ca anul trecut“, a spus Răz­van Dobre, director de marketing şi de vânzări la hotelul Vega, care  operează 125 de camere.

Firma Vega Tu­rism a avut în 2012 o ci­fră de afaceri de 18 mil. lei (4 mil. euro), po­trivit datelor de la Ministerul de Fi­nanţe.

„Clienţii noştri vin pentru petreceri, cluburi. Pachetul special de 1 mai care include trei nopţi de cazare a costat 2.730 de lei (620 de euro) pentru ca­mera dublă şi 4.320 de lei (981 de euro) pentru apartamente, cu demi­pensiune şi petrecere inclusă“, a declarat el. Hotelul Vega a fost cum­părat de Gabriel Comănescu în 2005 de la acţio­nari persoane fizice şi de la Asociaţia Salariaţilor.

Înainte de preluarea de către Vega Turism hotelul era clasificat la trei stele. Pentru modernizare şi re­novare noul acţionar a investit peste 10 milioane de euro.

Mamaia este staţiunea cu cele mai multe hoteluri de cinci stele de pe litoral. Printre unităţile de lux mai sunt hotelul Rex, deţinut de familia Adamescu şi care este închis anul acesta pentru lucrări de renovare, Arena Regia Hotel&Spa din Mamaia Nord, controlat de Mi­hai Manea şi Nicolae Moga şi hotelurile boutique Club Scan­dinavia şi California by Che­valet.

Adriana Dane, di­rec­torul general al hotelului Palm Beach din Mamaia, spune că toate cele 49 de ca­mere au fost rezervate pentru minivacanţa de 1 Mai.

„Pachetul a inclus trei nopţi de cazare, de la 1 mai până pe 4 mai şi a costat 1.380 de lei (313 euro ) pentru camera dublă cu pensiune completă (cele trei mese incluse), 1.800 de lei (409 euro) pentru apartamentul prezi­denţial“, a spus ea. Acesta va fi primul weekend din an când hotelul va funcţiona la capacitate maximă, situaţie similară cu cea de anul trecut.

Sezonul de vară se anunţă bun pentru hotelierii de pe litoral. „Am vândut toate pachetele de tip early-booking (rezervări timpurii) pentru vacanţa de vară. Un sejur de cinci nopţi costă 500 de euro de cameră dublă cu mic dejun şi prânz“, a spus Adriana Dane. Cele mai multe evenimente se vor organiza, în minivacanţa de 1 mai, în Mamaia, unde se anunţă concerte, parade de maşini moderne şi de epocă şi nu numai.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO