ZF 24

Mircea Geoana si Crin Antonescu au semnat "Acordul pentru iesirea Romaniei din criza". Vedeti care sunt punctele acordului

Mircea Geoana si Crin Antonescu au semnat "Acordul pentru scoaterea Romaniei din criza". Vedeti care sunt punctele acordului
25.11.2009, 13:20 76

Liderul PNL, Crin Antonescu, si presedintele PSD, Mircea Geoana,au semnat acordul prin care cele doua partide vor sustine pe MirceaGeoana in turul doi al alegerilor, urmand ca acesta sa desemneze incalitate de premier pe Klaus Iohannis.

"Acesta este un moment politic de uniune a fortelor care vorschimba fata Romaniei. Nu este un troc politic, ci un momentimportant pentru asigurarea stabilitatii politice in Romania", adeclarat Mircea Geoana.

"Este o perioada de schimbare care nu se incheie cu caderea luiTraian Basescu, ci incepe odata cu acest eveniment", a declaratCrin Antonescu. "Ii doresc lui Mircea Geoana sa fie presedinteleunei Romanii in schimbare autentica. Doresc celor care ni se voralatura capacitatea de a intelege si a transpune in faptconvingerea ca trebuie sa facem, pentru sanatatea vietii romanesti,schimbari", a mentionat acesta.

"Ceea ce am semnat azi nu reprezinta o impartire de functii, cio declaratie de principii. Cred ca putem imbiba principiile socialecu principiile liberale, asa-numita a treia cale", a declaratcandidatul la presedintiei, Mircea Geoana.

La ceremonia de semnare au participat alaturi de Mircea Geoana,Dan Nica, Ion Bazac, Daniela Popa, Aura Vasile si Liviu Dragnea.Alaturi de Crin Antonescu s-au aflat Ludovic Orban, Norica Nicolai,Nelu Fenechiu, Varujan Vosganian si Radu Stroe.

Punctele "Acordului pentru iesirea Romaniei din criza"(Cititiaici acordul)

Principii care stau la baza guvernarii comune:reducerea fiscalitatii, distribuirea echitabila a resurselor,transparenta in cheltuirea banului public, respectarea drepturilorsi libertatilor individuale, descentralizarea depolitizareaadministratiei publice, sprijinirea categoriilor socialedefavorizate, modernizarea agriculturii si satului romanesc.

Obiective: scoaterea Romaniei din crizaeconomica, politica si morala, asigurarea unei guvernari care sadetermine o dezvoltare echilibrata a Romaniei, refacereaprestigiului international al Romaniei, reluarea dialogului sicooperarii intre puterile statului.

Hotarari: sustinerea lui Mircea Geoana in turul2, crearea unei majoritati stabile pentru desemnarea lui KlausIonhannis in functia de premier, elaborarea unui program deguvernare pentru scoaterea Romaniei din criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO