ZF 24

Mircea Ursache, ASF, vine azi la ZF Live pentru a răspunde la cele mai fierbinţi întrebări de pe bursă. Urmăriţi ZF Live, marţi, 28 mai, de la ora 10:00

Mircea Ursache

Mircea Ursache

Autor: Roxana Pricop

27.05.2013, 19:54 600

Azi de la ora 10.00 la 11.00 puteţi urmări pe live.zf.ro un interviu cu Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

În prima ieşire publică de la numirea sa la conducerea instituţiei care supraveghează piaţa de capital, Mircea Ursache va discuta despre cele mai arzătoare subiecte pe piaţa de capital, despre obiec­ti­vele mandatului său şi despre cum va fi îm­bună­tăţită suprave­ghe­rea şi reglemen­tarea.

Va fi eliminat pra­gul la SIF-uri?

Ce se va întâmpla cu piaţa RASDAQ?

Va reduce ASF co­mi­sioanele pentru tran­zac­ţiile la bursă?

Ce poziţie are ASF faţă de preluarea SAI Mun­tenia Invest de către SIF Ba­nat-Cri­şana?

Înfiinţarea Autorităţii de Su­praveghere Financiară în urmă cu doar o lună, prin care a fost coma­sa­tă monitorizarea pieţei de capital, a pensiilor private şi a asi­gurărilor, a ridicat nu­­me­­roase semne de în­trebare cu privire la cât de mult va fi îmbunătăţit actul de reglementare şi supraveghere.

Mircea Ursache va răspunde cum a decurs prima lună de activitate, când va finalizată organigrama noii instituţii şi care sunt priorităţile pentru 2013.

Piaţa de capital trece prin momente dificile în condiţiile în care din 2008 nicio companie privată nu a mai avut curaj să se listeze la bursă, numărul investitorilor este la minime, iar lichiditatea tranzacţiilor este printre cele mai mici din regiune. Cum se va implica ASF în oprirea declinului pieţei de capital?

Acest articol a aparut in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 28.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO