Mircea Ursache, ASF: Vom anula restricţiile care nu le dau voie SIF-urilor să cumpere acţiuni între ele. Majorarea pragului, poate din 2015

13 ian 2014 Autor: Roxana Pricop

SIF-urile vor avea voie să cumpere acţiuni între ele până la pragul de 5% din capital şi vor putea lua decizii importante mult mai uşor în adunările generale ale acţionarilor, a anunţat într-un interviu acordat ZF Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Pentru 2014 ASF pregăteşte un set de modificări ale reglementărilor care vor schimba radical SIF-urile. Prima ar putea avea loc chiar de săptămâna aceasta: achiziţia de acţiuni între SIF-uri.Piaţa de capital începe anul 2014 într-o formă bună: rulaje în creştere pe bursă graţie listărilor Romgaz şi Nuclearelectrica, sentim

ent îmbunătăţit al investitorilor locali şi străini, randamente de până la trei cifre aduse în 2013 de acţiunile companiilor listate la bursă. Cu toate acestea, o serie de probleme au rămas nerezolvate în 2013 şi aşteaptă ca în acest an să fie clarificate.

„Multe din reglementările actuale sunt greoaie şi apăsătoare pentru jucătorii din piaţă. De exemplu nu este normal ca după atâţia ani de la republicarea Legii  31 a societăţilor comerciale să mai existe entităţi nealiniate la această lege aşa cum sunt SIF-urile. Alte fonduri închise de investiţii îşi pot decide singure cvorumul necesar pentru deciziile în adunările generale extraordinare ale acţionarilor, în timp ce SIF-urile sunt captive în actele constitutive vechi de douăzeci de ani. Acesta este unul dintre primele lucruri care trebuie rezolvate în 2014“, a spus Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, cumparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide