ZF 24

Monedele de aur lansate de BNR, pe care investitorii s-au batut saptamana trecuta, scoase la vanzare pe ebay la pret dublu

Monede de aur lansate de BNR saptamana trecuta, scoase la vanzare pe ebay la pret dublu
22.04.2009, 13:34 717

O moneda din aur din cadrul unei colectii lansate de BNR saptamana trecuta la pretul de circa 5.000 de lei/unitate, a fost scoasa la vanzare pe ebay, pentru 2.500 de dolari (8.000 de lei).

Banca Nationala a vandut saptamana trecuta in doar doua zile o emisiune de 250 de monede din aur cu efigia regelui Carol I, avand o greutate totala 7,77 kilograme, pe fondul unei cereri ridicate din partea cumparatorilor.

Monedele emise de BNR reprezinta una dintre putinele alternative de a investi in metale pretioase (considerate cele mai sigure plasamente in perioadele de turbulente pe pietele financiare), in conditiile in care nicio banca din Romania nu vinde aur catre populatie.

Monedele dedicate aniversarii a 170 de ani de la nasterea regelui Carol I sunt realizate din aur de puritate 999ä, avand o masa de 31,1 grame.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO