ZF 24

Monica Niculescu: Victoria cu Sharapova îmi dă încredere în jocul meu

Monica Niculescu: Victoria cu Sharapova îmi dă...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

03.03.2018, 10:28 91

În circuitul feminin de tenis avem săptămâna şi turneul. Iar, ca să obţii puncte şi să ajungi în vârful clasamentului WTA, trebuie să participi la cât mai multe competiţii şi să înaintezi cât de mult se poate în concurs. Monica Niculescu ştie asta şi de aceea joacă ”pe bandă rulantă”. Aşa se face că de la sfârşitul lui 2017 şi până acum a ”reuşit” să stea acasă, la Bucureşti, alături de familie şi cei dragi doar câteva zile, în rest a fost numai pe drumuri.

Jucătoarea de tenis de la CSM Bucureşti a început anul în China, când se afla pe locul 79 mondial şi de atunci a ”bifat” nu mai puţin de şase turnee.

”Am un sezon foarte încărcat, Shenzhen, Hobart, Australian Open, apoi am incercat acel turneu în Taipei. A fost prima dată când am jucat acolo, a fost o experienţă inedită. După această serie am am stat acasă trei zile, apoi am jucat la Doha şi, ulterior Budapesta. Nu prea am avut timp de respiro, dar sunt fericită că mi-am intrat în ritm, joc mai bine şi mă bucur că sunt sănătoasă, că asta este cel mai important”, a mărturisit Monica.

În China, Niculescu nu s-a adaptat foarte bine, a şi pierdut primul meci, cel cu Aryna Sabalenka, din Belarus. A urmat experienţa australiană de la Hobart, turneu la care a câştigat patru meciuri fără să cedeze vreun set, ajungând până în sferturi, unde a fost învinsă de belgianca Elise Mertens. La Australian Open, primul Mare Şlem al anului, românca s-a axat mai mult pe dublu. La simplu n-a depăşit runda inaugurală, cedând în faţa Monei Barthel, dar la dublu a ajuns până în semifinale alături de colega ei de la CSM Bucureşti, Irina Begu.

Niculescu a făcut iar un sfert de finală, la Taipei, pentru ca apoi să meargă la Doha, competiţie unde a reuşit una dintre cele mai importante victorii ale carierei.

”Doha a fost un moment foarte important în acest an. Am avut meciuri bune în califcări, apoi am bătut o pe Ozaki, iar cu Petkovic mereu am meciuri grele. Şi la Fed Cup am păţit-o cu ea, când am condus şi apoi am pierdut. În Qatar însă mi-am luat revanşa şi m-am bucurat că urma meciul de pe arena centrală cu Maria Sharapova”, a explicat Monica, apoi a detaliat cum a reuşit să o învingă pe rusoaică, în prima lor confruntare din circuitul WTA: ”A trebui să mă obişnuiesc cu stilul de joc al Mariei. La început a fost dificil, servea bine, dădea tare, voia să termine punctul repede. În seturile 2 şi 3 am jucat lung, i-am dat mingiile înapoi, am avut şi câteva scurte bune... nu ştiu care a fost cheia victoriei, dar am început să fiu şi eu mai mult în joc, nu am stat în spate, am servit mai bine, am venit mai mult în faţă. Aşa am reuşit să o înving pe Sharapova. A fost o victorie şi un meci care îmi dau încredere în jocul meu.” a mai spus Monica.

Tabloul de la Doha n-a fost deloc unul uşor pentru Niculescu, acesta fiind nevoită să joace în optimi cu daneza Caroline Wozniacki, liderul mondial la cel moment. A fost o înfrângere în două seturi, dar nu un meci fără istoric.

”Ea a folosit acest truc (n.r. a întrerupt un punct şi s-a plâns arbitrului că Monica strigă prea tare în momentul în care loveşte mingiile. Dialogul cu arbitrul a durat câteva minute) ca să mă scoată din joc, din ritm. De acolo nu prea am mers bine. E păcat că ea foloseşte astfel de trucuri. În fine, aşa a fost, dar per total sunt mulţumită de parcursul meu”.

Monica se află de câteva zile în America, unde se antrenează pentru debutul la Indian Wells, apoi va lua startul la ce mai importantă competiţie din Florida.

”Urmează săptămâni grele, cu Indian Wells şi Miami, turnee lungi, care durează fiecare câte două săptămâni. Sper că voi face treabă bună, îmi place mult la Indian Wells, am jucat bine într-un an la Miami, aşa că am speranţe. Este important să rămân sănătoasă şi să cresc în joc”, a mărturisit Monica.

Niculescu se află pe locul 72 în clasamentul mondial de simplu, însă proba la care merge mai bine este cea de dublu. Românca a ajuns pe poziţia 17, după semifinala pierdută alături de colega ei de la CSM Bucureşti, Irina Begu, la Australian Open. Monica speră să urce în clasament, cu atât mai mult cu cât va face pereche cu una dintre specialistele din circuit, Andrea Hlavackova din Cehia, ocupanta locului 6 in clasamentul WTA la dublu, câştigătoare a trofeului de la Roland Garros, în 2011, US Open în 2013 şi argintul olimpic la Londra, în 2012.

”E prima oară când voi juca cu ea, este dificil pâmă ne vom acomoda. Sperăm că ne potrivim, dar până nu încercăm, nu ştim cum va fi. Sper să ne meargă bine şi să facem treabă bună”, a spus Monica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO