Neacşu, Erste Asset Management: Ne uităm la sectorul telecom, dar nu am găsit posibilităţi de investiţie

18 mai 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

România are aproximativ 10 miliarde de euro disponibili la in­vestitorii instituţionali locali, din care circa 3,2 miliarde de euro la fondurile mutuale, 3,2-3,3 miliarde de euro la fondurile de pensii şi cam la fel la Fondul Proprietatea, iar administratorii acestor bani caută să îşi majoreze participarea în free-float-ul (acţiuni libere la tranzacţionare -  n.red.) bursei, spune Dragoş Neacşu, preşedintele societăţii de administrare Erste Asset Mana­gement.

„România are aproximativ 10 miliarde de euro disponibili la in­vestitorii instituţionali locali. Sunt circa 3,2 miliarde de euro la fondurile mutuale, 3,2-3,3 miliarde de euro la fondurile de pensii şi cam la fel la Fondul Proprietatea, fără să mai menţionez companiile de asigurare. Administratorii acestor bani caută să îşi majoreze participarea în free-float-ul (acţiuni libere la tranzacţionare -  n.red.) bursei. Noi ne uităm la sectorul telecom, de exemplu, dar nu am găsit posibilităţi de investiţie aici. Toate celelalte ţări fac ceva în privinţa asta, noi de ce nu putem crea o punte între finanţare şi aceste evoluţii. Suntem campionii europeni în IT“, a declarat el.

Potrivit acestuia, fondurile ad­ministrate de Erste la nivel global cu investiţii în 18 ţări, au alocat 350 milioane de euro dintr-un total de 1,5 miliarde de euro către obligaţiuni corporative.

Din acestea, aproximativ 15% reprezintă obligaţiuni corporative emise şi listate în România. Cea mai mare parte din investiţiile fondurilor locale merge însă spre sectorul financiar, în timp ce creşterea Produsului Intern Brut e stimulată de multe alte sectoare care nu se regăsesc pe bursă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
erste
, investitie
, management
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide