ZF 24

Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de construcţii; prima formă a documentului în iunie

Neaga, CNADNR: Vom face o clasificare a firmelor de...

Autor: Carol Dan

26.05.2015, 10:18 542

CNADNR va realiza o clasificare a firmelor de construcţii, precum şi a consultanţilor şi a proiectanţilor, iar o primă formă a acestei inţiative va fi prezentată în luna iunie, a declarat Narcis Neaga, directorul genral al CNADNR, la conferinţa ZF Construction & Infrastructure.

„Ne-am propus, pornind de la realitatea şi rezultatele licitaţiilor,  să iniţiem  clasificare a firmelor. Nu ni se pare normal ca o firmă care a făcut doar drumuri judeţene să facă autostrăzi. E un mod de a creşte competiţia între firme, indiscutabil va creşte şi calitatea lucrărilor. Vom clasifica şi proiectanţii şi consultanţii, nu doar firmele. În iunie vom veni cu un draft şi vom lucra împreună cu asociaţiile profesionale. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă cu firmele româneşti este trist. În iunie-iulie se va schimba legea achiziţiilor publice”, a spus Neaga.

De asemenea, CNADNR va face studii de fezabilitate.

„Din acest an a început o reformă a companiei. Am înfiinţat ateliere de proiectare, ateliere mecanice, vor face departamente de analiză de cost, vom face bănci de date să ştim exact preţurile de cost în fiecare colţ al ţării", a continuat Neaga.

Alte declaraţii ale directorului CNADNR: 

Zilele acestea se fac ultimele tunninguri pe masterplan.

Autostrada Comarnic-Braşov. În câteva zile se va lua o decizie, acum consorţiul este în finalizarea unor negocieri. Cerinţa noastră a fost ca printre finanţatori să se afle BEI, BERD. Fără aceştia ne este foarte greu sa mergem mai departe. Este o problemă de zile.

Autostrada Sibiu-Piteşti. După ce firma care nu a câştigat a făcut contestaţie, noi am contestat rezultatul CNSC. Ieri Curtea de Apel a rămas în pronunţare. În trei zile vom şti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO