ZF 24

​Nemţii de la Gothaer au câştigat licitaţia pentru asigurarea flotei Tarom

​Nemţii de la Gothaer au câştigat licitaţia pentru...

Autor: Anelis Baciu

22.08.2014, 12:29 1223

Gothaer, asigurător controlat de grupul german cu acelaşi nume, a câştigat licitaţia pentru asigurarea flotei de aeronave a Tarom, contractul urmând să intre în vigoare la 1 septembrie. Poliţa are o valabilitate de 12 luni. 

Asigurătorul nu a oferit şi alte detalii privind suma asigurată sau prima plătită de operatorul aerian.

“Consideram oportun să ne protejam portofoliul de clienţi printr-o abordare bazată pe confidenţialitate şi fără a face publice detaliile contractuale”, au declarat reprezentanţii Gothaer.

Valoarea contractului s-a ridicat anul trecut la 2,3 milioane de dolari, fiind emis de Astra, asigurător aflat în prezent în redresare financiară.

Tarom este cel mai mare client al asigurătorilor locali pe segmentul poliţelor de aviaţie, compania având o flotă de 24 de aeronave.

Flota Tarom a fost asigurată începând din 2007 de Astra, iar cea mai mare despăgubire plătită în acest interval a fost de 10 mil. dolari. Potrivit surselor din piaţă, doar Astra şi Gothaer au depus oferte pentru a intra în cursa pentru asigurarea transportatorului aerian.

Anul trecut, la licitaţia pentru atribuirea contractului au mai participat austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), care controlează Omniasig şi Carpatica Asig. Circa 90% din primele subscrise din asigurări de aviaţie sunt cedate în reasigurare din cauza riscurilor mari. Valoarea subscrierilor pe segmentul poliţelor de aviaţie s-a ridicat anul trecut la circa 13 milioane de lei (3 mil. euro), potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO