ZF 24

NEPI şi Dedeman au luat de la fraţii Cristescu un teren de 22 hectare din Timişoara

Martin Slabbert, CEO al NEPI

Martin Slabbert, CEO al NEPI

Autor: Cristi Moga

12.05.2014, 00:07 2934

Fondul sud-african de investiţii NEPI şi compania de bricolaj De­deman au cumpărat de la fraţii Emil şi Marius Cristescu şi un investitor italian terenul de 22 de hectare al fostei fabrici de materiale plastice Dermatina din Timişoara într-o tranzacţie estimată de ZF la 15-20 de milioane de euro.

NEPI a cumpărat 18 hectare pentru dezvoltarea unui centru comercial la care lucrările sunt programate să înceapă până la finalul acestui an, în timp ce Dedeman a preluat patru hectare pe care va construi al doilea magazin de bricolaj din oraş al companiei.

WikiZF: Profilul companiei Dedeman

Timişoara are în prezent un singur centru comercial de mari dimensiuni, şi anume Iulius Mall al omului de afaceri Iulian Dascălu, astfel că ora­şul de 300.000 de locuitori mai poate susţine un al doilea mall.

„Vom începe cu o primă fază de 50.000 - 60.000 de metri pătraţi care va implica o inves­tiţie de 70 - 80 de milioane de euro. Planul nostru este să deschidem prima fază a proiectului în luna noiembrie a anului vi­itor“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert, CEO al NEPI, fond care a ajuns în urma achiziţiilor şi dezvoltărilor din ultimii cinci ani la un portofoliu imo­biliar de circa un miliard de euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Martin Slabbert, CEO al NEPI, despre tranzacţie şi prevederile ei

- piaţa de retail din Timişoara ; prezenţa Dedeman în Timişoara 

- date despre NEPI 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO