ZF 24

NEPI şi Ovidiu Şandor au finalizat proiectul de birouri The Office din Cluj-Napoca

NEPI şi Ovidiu Şandor au finalizat proiectul de birouri...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2017, 10:56 1482

Proiectul de birouri The Office, dezvoltat la Cluj-Napoca de fondul de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi de antreprenorul Ovidiu Şandor, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de peste 5.000 de oameni, a fost finalizat.

The Office a fost lansat în plină criză economică, fiind una din puţinele dezvoltări din acea perioadă. Proiectul, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 59.000 mp, dezvoltat în trei etape distincte, a fost finalizat în 5 ani, conform planului iniţial anunţat de dezvoltatori în 2012. Cea de-a III-a etapă a lucrărilor de construcţie a fost iniţiată în primăvara anului 2016, suprafaţa de 18.500 mp închiriabili aferentă acestei faze fiind finalizată în 15 luni.

’’The Office s-a bucurat încă de la început de un interes mare din partea mediului de business din regiune (…). The Office a fost gândit astfel încât să ofere flexibilitate în ceea ce priveşte posibilităţile de extensie, proiectul având capacitatea de a acomoda până la 1.000 de angajaţi pe un etaj’’, a declarat Marius Barbu, Asset Manager în cadrul NEPI.

Cei aproape 60.000 mp daţi în folosinţă au o rată de ocupare de  95%, purtându-se în prezent discuţii avansate pentru suprafeţele încă disponibile, potrivit dezvoltatorului. În prezent, în cadrul clădirii de birouri The Office din Cluj-Napoca lucrează peste 5.000 de oameni. Clădirea de birouri din Cluj-Napoca a atras companii precum National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch şi MOL.

Lucrările pentru cea de-a treia etapă a proiectului The Office au fost realizate de compania de construcţii ACI Cluj, care a fost implicată alături de firma Prompt din Timişoara şi în realizarea celei de-a doua etape a construcţiei. Pentru prima clădire din proiectul The Office, constructorul structurii a fost compania P.A.B. România din Arad, potrivit unor infomaţii furnizate anterior de dezvoltator. În prezent, dezvoltatorul nu a oferit informaţii despre valoarea totală a investiţiei în proiectul de birouri The Office din Cluj-Napoca, precizând că va reveni ulterior cu aceste date.

Prima fază de dezvoltare a proiectului The Office a fost inaugurată în mai 2014, cu spaţii de 21.270 mp, iar cea de-a doua etapă, care include 19.400 mp, a fost gata la finalul anului 2015. În prezent, a fost finalizată cea de-a III-a etapă, şi ultima, a proiectului The Office, cu o suprafaţa de 18.500 mp închiriabili. The Office Cluj-Napoca a obţinut certificarea de clădire verde, BREEAM Excellent.

Antreprenorul Ovidiu Şandor din Timişoara este fondator şi CEO al firmei de dezvoltări imobiliare Mulberry Development, cunoscută în special pentru proiectele City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca. Anul trecut, Ovidiu Şandor a lansat în Timişoara proiectul imobiliar mixt ISHO, compus din 1.200 de apartamente, 50.000 mp de birouri şi un mix de servicii, o investiţie totală de 130 mil. euro.

New Europe Propery Investments (NEPI) este un grup de investiţii imobiliare din regiunea Europei Centrale şi de Est, listat la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori de la Johannesburg. Grupul a construit un portofoliu de proiecte imobiliare de retail şi birouri în România şi în alte cinci ţări din regiune.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark, Shopping City Timişoara, Ploieşti Shopping City, Deva Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale din ţară, dar şi din Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO