ZF 24

Nepotul lui Gheorghe Dolofan, proprietarul importatorului Peugeot-Citroen, a cumpărat cea mai mare flotă de camioane Mercedes-Benz

Nepotul lui Gheorghe Dolofan, proprietarul importatorului...

Autor: Bogdan Alecu

17.12.2015, 10:17 16458

Dolo Trans Olimpic este compania care a achiziţionat cea mai numeroasă flotă din 2015 de la Mercedes-Benz România, 79 de unităţi au fost deja livrate în 2015 şi urmează alte 45 de unităţi în 2016, valoarea cumulată a celor două flote fiind de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. 

Compania de transport este controlată de omul de afaceri Cristian-Gheorghe Dolofan, care este acţionar şi director general al firmei. Cristian-Gheorghe Dolofan este nepotul omului de afaceri Gheorghe Dolofan, care deţine importatorul mărcilor Peugeot şi Citroen, compania Trust Motors, dar şi cel mai mare dealer Peugeot de pe piaţa locală, Eurial Invest. Dolofan este printre primii antreprenori de pe piaţa auto locală care practic a fondat alături de Ion Ţiriac şi Michael Schmidt activitatea de import de autoturisme în prima parte a anilor 90.

Dolo Trans Olimpic are sediul în Piteşti, în curtea dealerului Eurial Invest.

În prima jumătate a anului 2015, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 21 milioane de lei, iar estimarea este că până la finalul acestuia îşi va depăşi parcursul din anul precedent. Totodată, urmăreşte o extindere constantă până în 2018, atât în numărul de camioane pe care le foloseşte, cât şi în numărul de şoferi. Compania preconizează că în următorii doi-trei ani va reuşi să atingă un echilibru între cerere şi ofertă, cea dintâi fiind acum mai mare.

Pentru 2016, compania pregăteşte un nou sediu, în care va investi în total peste 13 milioane de lei, şi care va fi dedicat mai ales spaţiului pentru birouri administrative. De asemenea, compania mai are deschise un service RAR multimarcă, un service autorizat LOHR şi o tinichigerie. Pentru anul viitor este în pregătire şi o vopsitorie care să completeze  actuala ofertă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO