ZF 24

Nereguli majore la 28 de restaurante şi fast-food-uri din Bucureşti

Nereguli majore la 28 de restaurante şi fast-food-uri...
30.05.2016, 15:44 4551

Carne expirată, achiziţionată fără documentele necesare, sisteme frigorifice vechi sau ouă depozitate la temperatura camerei sunt doar câteva dintre neregulile pe care inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului le-au găsit în nu mai puţin de 28 de restaurante şi fast-food-uri din Capitală. Potrivit comunicatului ANPC, aceste localuri au fost amendate, sancţiunile totale fiind de 147.000 lei.

Cum arată staţiile de metrou din Coreea de Nord. "Unul dintre cele mai misterioase şi frumoase sisteme de tranzit de pe pământ"

Au fost constatate nereguli la: Cofetaria Frantuzeasca, Restaurant Beirut, Restaurant Zaitone, Restaurant Divan, Restaurant Picolo Mondo, Restaurant Vaca MUUU, Restaurant Yoshi, Restaurant Arabesc Sis Kebab, Four Season, La Oriental, Tarboush restaurant, Sultan, Restaurant Marele Zid, Restaurant Templul Soarelui, Memos, Karamna, El Bacha, L’Incontro, Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc, Tripoli- restaurant cu specific libanez, Restaurant No Name, Restaurant Coin Vert, Zen Sushi, Restaurant CHONG Quing, Restaurant Indian, Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc, Dristor Doner Fast Food, Restaurant Chineese Garden.
 
Vedeţi mai jos anunţul ANPC


Principalele abateri constatate:
 
- utilizarea de materiii prime si semipreparate  cu data limita depasita;
- aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
- utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
- spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
- semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
- lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
- lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
- depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
- materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
- nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
- depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
- graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
- lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Cum arată cel mai mare centru de wellness din Europa, construit lângă Bucureşti

 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri  de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.
 
Au fost oprite definitiv de la comercializare  si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si a prestarilor de servicii.

Cel mai tânăr miliardar din lume: La 24 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari. Care este cheia succesului

Deficientele mentionate si care au fost consemnate in procesele verbale de constatare a contraventiei intocmite au fost transmise si catre DSVSA Bucuresti.

Cele mai scumpe substanţe din lume: ce costă 27 mil. dolari pe gram? Dar 62.500 mld. dolari?

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO