ZF 24

Netflix prevede „o importantă expansiune în Europa“ în acest an

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Dorina Călin

23.01.2014, 20:54 893

Platforma online americană Netflix, specializată în difuzarea de producţii video la cerere, a anunţat miercuri rezultate pe ultimul trimestru al anului 2013 mai bune decât s-ar fi aşteptat şi a precizat că prevede „o importantă expansiune în Europa până la sfârşitul acestui an“, informează AFP.

Valoarea acţiunilor companiei a crescut cu 16,86%, la 390 de dolari. Grupul american a precizat, într-un comunicat, că a încheiat anul 2013 cu 44 de milioane de abonaţi şi se aşteaptă ca numărul acestora să crească la 48 de milioane (+9%) până la sfârşitul lunii martie. Doar în Statele Unite Netflix a câştigat 2,33 milioane de noi abonaţi în cel de-al patrulea trimestru al anului 2013, cu 14% mai mult decât în anul anterior, înregistrând 35,67 milioane de abonaţi (mai mult de un american din zece).

Pe plan internaţional, grupul a înregistrat 1,74  milioane de noi abonaţi la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru, ajungând la 10,93 milioane de membri, o creştere uşor mai mică decât anul anterior, când serviciul s-a lansat în patru ţări din nordul Europei, considerate „relativ mici“.

„Noi prevedem noi creşteri în acest an, cu o extindere importantă în Europa“, a transmis Netflix, care vede „posibilităţi extinse la nivel internaţional“. În termeni financiari, grupul a înregistrat un profit net de 48 mil. dolari în al patrulea trimestru.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.01.2014

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO