ZF 24

Nicu Covaci de la Phoenix: "Aceasta natie are un mare minus - ii lipseste sira spinarii. Invatati sa spuneti nu!"

Nicu Covaci de la Phoenix: "Aceasta natie are un mare minus - ii lipseste sira spinarii. Invatati sa spuneti nu!"

Nicu Covaci, Phoenix (Foto: Gandul)

03.01.2010, 19:34 165

Decenii de-a randul, rockul a fost unul dintre inamicii cel maigreu de anihilat ai comunismului. Iar Phoenix, varful lanciiotravite cu care tinerii "intepau" sistemul. Liderul trupei, NicuCovaci, intr-un interviu acordat in exclusivitatepublicatiei Gandul, isi aminteste de vremurilede-atunci, care, desi i-au pus in pericol chiar viata, ii trezescsentimente mai frumoase decat prezentul.

Cum a inceput disidenta lui Nicu Covaci? "Ca in cele mai multecase din tara, nu se vorbea de bine de comunism: nici parintii mei,nici vecinii. Asa ca am preluat sentimentul asta, neintelegandexact fenomenul… Ceea ce traiam mi se parea de neinlocuit si deneinteles. N-am avut probleme cu sistemul, pana n-am inceput saport plete, sa dau semne de obraznicie, impreuna cu cei cu carecantam, sa prindem curajul de a-I infrunta. Ne-am trezit cu chingicare ne strangeau, asa ca am vrut sa schimbam sistemul care ni le-apus, avand informatii ca si in alte parti se intampla la fel.Credeam ca afara e dreptate si libertate". Cititi interviul acordat in exclusivitatepublicatiei Gandul de liderul trupei Phoenix, NicuCovaci, pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO