ZF 24

Nicu Grigoraş, analist şef la Intercapital: Scenariu pesimist este recesiunea globală, cel optimist ar fi o ieşire controlată a Marii Britanii

Nicu Grigoraş, analist şef la Intercapital: Scenariu...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2016, 13:22 643

Mi-e greu să fac estimări, e posibil orice scenariu, inclusiv revenirea la recesiune în câteva luni, în Marea Britanie, UE şi chiar global, a spus Nicu Grigoraş, analist şef la Intercapital, la ZF Live.

”Acesta ar fi cel mai rău scenariu. Dacă temerile vizavi de recesiune se vor concretiza, băncile centrale nu mai au multe căi să contracareze. Acesta ar fi scenariul extrem, pesimist. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva”

Un scenariu optimist e greu să găsim. Dar putem spera la o ieşire controlată a Marii Britanii, a mai spus Grigoraş.

”Procesul de ieşire din UE va dura mult, 2 ani. Depinde de măsurile luate de băncile centrale”

La Bucureşti, piaţa a deschis în linie cu pieţele internaţionale, cu un minus de  -10% în Europa şi -9% la BVB. Acum, se văd reveniri destul de însemnate, cu un minus de doar 3% pe BET, iar pieţele europene pe minus 5-6%.

”Este o şedinţă cu lichiditate peste medie, cel puţin acum. BT a deschis la -14%, acum avem o scădere de circa -5% şi circa -5% pe BRD.  Petrom a deschis tot la -10, acum e -3,61%. SIF-urile sunt la -3%, -4% ”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO