ZF 24

Niculae a vandut 7,2% din Amonil catre firma Zalois din Belize

Niculae a vandut 7,2% din Amonil catre firma Zalois din Belize
05.02.2009, 11:30 59

Grupul Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, a vandut miercuri un pachet de 80 de milioane de actiuni Amonil, reprezentand 7,2% din capitalul companiei catre firma Zalois, inregistrata in insulele Belize.

Zalois, care detinea anterior circa 25% din Amonil si-a majorat astfel participatia la 32,2%, in timp ce Interagro mai detine circa 1% din companie, potrivit datelor disponibile. Actionariatul Zalois este necunoscut.

Un alt offshore inregistrat in Belize, Jovline, detine 18,22% din Amonil, astfel ca cele doua firme au ajuns sa controleze impreuna peste 50% din companie.

Salink Limited, un vehicul de investitii controlat de grupul suedez de administrare a investitiilor East Capital, mai detine circa 13% din producatorul de ingrasaminte. Salink a cerut conducerii Amonil sa convoace AGA pentru a discuta masuri privind evitarea executarii silite, dupa ce o firma necunoscuta, Riverside Development, a cumparat datoriile companiei fata de Distrigaz si a amenintat ca va vinde din active pentru a recupera datoriile respective.

Actiunile Amonil au fost suspendate de la tranzactionare. La ultimul pret de ieri, de 0,0091 lei, capitalizarea companiei este de 2,35 mil. euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO