ZF 24

Nikolay Kosov, preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii: Finanţăm în România pentru că am avut succes cu proiectele de aici

Nikolay Kosov, preşedintele Băncii Internaţionale de...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.06.2017, 11:00 111

Banca Internaţională de Investiţii a avut succes în proiectele finanţate în România, cel mai important obiectiv fiind de a alege un proiect în care să investească pentru a adăuga valoare şi a ajuta proiectul să crească şi să se dezvolte, a spus Nikolay Kosov, preşedintele băncii.

”Abordarea nostră în a lua parte în proiecte, cum v-aţi aştepta, este bazată pe criterii stringente, unde primul şi cel mai important obiectiv al băncii este de a alege un proiect în care să investească pentru a adăuga valoare şi a ajuta proiectul să crească şi să se dezvolte. Proiectele româneşti în care am investit ne-au permis nu numai să fim profitabili şi de succes în termeni de fonduri investite, dar şi de a sublinia valoarea adăugată a băncii, ca o bancă multilaterală de dezvoltare, de a demonstra efectele economice pozitive pe care aceste investiţii le-au avut asupra bunăstării economice a cetăţenilor în ţările în care am desfăşurat astfel de activităţi“, a precizat Kosov.

Banca îşi propune să ajungă la active de 1,7 miliarde euro în cinci ani, în principal prin majorarea por­tofoliului de credite la 1,2 miliarde euro.

IIB a făcut parte din finanţatorii achiziţiei Profi de către MEP Retail Investments. Banca a oferit un credit de 16,5 milioane euro, pe o perioadă de şapte ani, în vreme ce valoarea totală a finanţării de care a beneficiat MEP Retail Investements de la toţi creditorii a fost de peste 300 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO