ZF 24

Nimeni nu scapă: Poliţia cere arestarea puternicului premier israelian Benjamin Netanyahu

Nimeni nu scapă: Poliţia cere arestarea puternicului...

Autor: Alex Ciutacu

14.02.2018, 16:18 397

Premierul Benjamin Netanyahu a răpsuns astăzi recomandării poliţiei de a-l inculpa pentru luare de mită şi fraudă în două cazuri. Acesta susţine că documentul poliţiei este „părtinitor, extrem, şi are goluri ca brânza elveţiană”, potrivit publicaţiei Haaretz.

Potrivit lui Netanyahu, coaliţia lui de guvernare este stabilă şi nu are de gând să ceară alegeri anticipate. Acesta l-a atacat şi pe fostul său ministru de finanţe, Yair Lapid, care se vehiculează a fi un martor cheie într-unul dintre cazurile în care este acuzat prim-ministrul. „Lapid pare să fie cheia, acelaşi Lapid care a declarat că mă va doborî şi care este prieten apropiat de-al lui Milchan, poate chiar angajat de acesta”.

„Primirea de daruri pe scară atât de largă pentru atât de mult timp nu se potriveşte cu aşteptările cetăţenilor din Israel”, a declarat Naftali Bennett, ministru al educaţiei, legat de acuzaţiile care i se aduc lui Netanyahu, printre care şi faptul că a primit cadouri semnificative drept mită de la mai mulţi baroni locali.

Între timp, avocatul lui Netanyahu, Amit Hadad a acuzat că poliţia a „umflat” cifrele, susţinând că „milioanele de shekeli” (n.r: moneda naţională a Israelului), primiţi de prim-ministru în presupusele luări de mită, au fost exagerate enorm.  „În timp real, pentru premier a fost ca o relaţie de prietenie în care celălalt îţi oferă o ţigară”, a spus Hadad.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO