ZF 24

Noii proprietari de imobiliare: Alpha a preluat cu 11,4 mil. € un turn de locuinţe din Colentina

Blue Tower. Foto Silviu Matei

Blue Tower. Foto Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

06.11.2013, 21:44 2132

Alpha Bank, una dintre primele zece bănci din România în funcţie de active, a mai mutat luna trecută un proiect imobiliar din „coşul“ insolvenţelor într-un portofoliu cu active puse „la păstrare“, după ce a cumpărat blocul Blue Tower din Colentina cu 156 de locuinţe pentru 11,4 mil. euro plus TVA.

Alpha a finanţat în 2007 acest pro­iect cu 14 mil. euro, în 2009 lu­crările au fost oprite, iar dezvoltatorul Copper Beech Capital a intrat în insolvenţă, un an mai târziu a fost pronunţat falimentul, iar după 14 licitaţii eşuate banca a decis să cumpere Blue Tower prin intermediul firmei AGI-RRE Poseidon, în contul căreia au fost trecute în ultimul an mai multe imobiliare neperformante.

Blue Tower are o suprafaţă construită de 25.000 mp, astfel că preţul de achiziţie a fost de circa 450 euro/mp plus TVA, dar, potrivit celor mai recente date, pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi necesare investiţii de circa 5 mil. euro. Repre­zentanţii Alpha nu au comentat subiectul până la închiderea ediţiei.

În ultimii ani banca a trebuit să gestioneze situaţia dificilă a mai multor proiecte imobiliare finanţate: turnurile As­mita Gardens au fost împinse în insolvenţă, mallul Liber­ty Center din Rahova a fost cumpărat, alături de partenerii din consorţiul de creditare, în urma unui dosar de executare silită, în timp ce blocurile din Doamna Ghica Plaza au fost cumpărate de Alpha pe cale amiabilă, fără a mai trece prin legea insolvenţei.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO