ZF 24

Noul Land Rover Discovery Sport, disponibil în România de la 37.500 de euro cu TVA. Galerie FOTO

Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

Autor: Bogdan Alecu

28.01.2015, 15:14 3573

După lansarea la nivel mondial, care a avut loc la Paris, în luna septembrie 2014, Premium Auto, Importatorul Jaguar Land Rover pentru România şi parte a Ţiriac Holdings a prezentat pe piaţa locală noul model Land Rover Discovery Sport, care înlocuieşte în gamă vechiul Freelander. Primul din noua generaţie Discovery, modelul Discovery Sport oferă opţiunea de “5 plus 2” scaune, pastrând aceleaşi dimensiuni ale unui SUV premium de 5 locuri. 

„Anul acesta vom livra 1.000 de automobile Land Rover pe piaţa locală, în creştere de la 851 anul trecut. Dintre acestea, 250 vor reprezenta noul Discovery Sport”, a spus Mihai Ivănescu, directorul diviziei de importuri auto a Ţiriac Holdings.

Discovery Sport va fi echipat cu o serie de motoare pe benzină şi motorină turbo-alimentate în patru cilindri. Atât motorul integral din aliaj Si4 2.0-litri pe benzină, cât şi cel 2.2-litri turbodiesel sunt dotate cu tehnologia Stop-Start, injecţie directă de înaltă presiune, componente interne de joasă frecare şi soluţii de încărcare regenerativă inteligente, pentru performanţe extraordinare şi economie considerabilă. Motorizarea TD4 va dezvolta 150 CP, cu emisii de 149g/km CO2, iar motorul SD4 va dispune de 190 CP, şi emisii de 157g/km. Mai târziu, în 2015, un motor turbodiesel eD4, dotat cu transmisie manuală, va completa seria, cu emisii CO2 de numai 119g/km.

Sunt disponibile atât transmisia automată cu 9 trepte de viteză, cât şi cea manuală, cu 6 trepte, împreună cu opţiunea de tracţiune integrală sau doar frontală.

“Conceput şi construit pentru a deveni cel mai versatil şi capabil SUV premium compact din lume, acest nou model va fi atrăgător atât pentru clienţii actuali Land Rover, cât şi pentru un grup nou de potenţiali clienţi, care nu au luat în calcul achiziţionarea unui Land Rover până în acest moment”, a declarat Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer. “Este, pur şi simplu, un vehicul complet în segmentul său.”

Preţul de pornire al noului model Land Rover Discovery Sport este de 30.200 EURO plus TVA (37.500 de euro cu TVA), iar vânzarea efectivă va începe în luna martie 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO