ZF 24

Nuclearelectrica a repornit reactorul 2 de la Cernavodă. Acţiunile companiei ar putea intra la bursă pe 4 noiembrie

Cele două reactoare de la Cernavodă acoperă 20% din consumul de energie. Mediafax Foto

Cele două reactoare de la Cernavodă acoperă 20% din consumul de energie. Mediafax Foto

Autor: Ana Maria Petcana, Roxana Pricop

27.10.2013, 19:37 460

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost repornită sâmbătă, după ce a fost deconectată pentru câteva zile de la Sistemul Energetic Naţional pentru remedierea unor defecţiuni apărute la un transformator.

„Nuclearelectrica anunţă reconectarea la Sistemul Energetic Naţional a Unităţii 2 CNE Cernavodă, în data de 26 octombrie 2013, ora 10:40. Activităţile de reconectare s-au desfăşurat respectând procedurile centralei, precum şi normele de protecţie şi securitate, fără niciun impact advers asupra populaţiei, personalului, instalaţiilor şi mediului“, au anunţat reprezentanţii companiei.

Deconectarea a avut loc luni, 21 octombrie, din cauza declanşării unui transformator de alimentare servicii proprii, ca urmare a defectării unui releu din circuitul de protecţie al acestuia, menţionează Nuclearelectrica.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

În luna septembrie, compania a derulat o ofertă publică de vânzare a 10% din acţiuni în vederea listării la bursă, prin care a strâns 281,8 milioane de lei (63 mil. euro) de la investitori. Oferta s-a derulat prin intermediul unei majorări de capital. Pentru că înregistrarea majorării la Registrul Comerţului este un proces de durată, investitorii care au participat la oferta derulată de Nuclearelectrica au putut tranzacţiona începând din 4 octombrie drepturile de alocare asociate acţiunilor vândute în ofertă.

WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica

Azi, 28 octombrie, este ultima zi de tranzacţionare a drepturilor de alocare. Drepturile de alocare au intrat la tranzacţionare pe 4 octombrie la un preţ de 11,72 lei/acţiune, cu 4,6% peste preţul de 11,2 lei/acţiune la care s-a încheiat oferta, şi au avut o evoluţie descendentă până la un preţ de 10,99 lei/acţiune, cotaţie cu care au încheiat şedinţa de vineri, 25 octombrie. În cadrul ofertei, investitorii instituţionali şi investitorii mari de retail au cumpărat acţiunile la preţul de 11,2 lei, preţul minim din ofertă, iar micii investitori de retail la preţuri de 10,304 lei (8% discount acordat pentru subscrierile din primele trei zile ale ofertei) şi 10,864 lei (3% discount pentru subscrierile din a patra zi a ofertei).

Investitorii au făcut tranzacţii în valoare totală de 28 mi­lioane de lei cu drepturile de alocare.

Acţiunile Nuclearelectrica ar urma să intre la tranzacţionare cel mai probabil pe 4 noiembrie, după ce sunt decontate ultimele tranzacţii cu drepturile de alocare şi după ce conducerea bursei aprobă admiterea la tranzacţionare a acţiunilor Nuclearelectrica.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO