Nuclearelectrica, câştig de 102 mil. lei

15 mai 2014 Autor: Roxana Petrescu

Nuclearelectrica (SNN), compania care administrează cele două reactoare de la Cernavodă cu o pondere în producţia naţională de energie de circa 20%, a înregistrat în primele trei luni ale anului venituri de 461,5 milioane de lei (102,5 milioane de euro), în scădere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Profitul raportat pentru primul trimestru a fost de 101,8 milioane de lei (22,6 milioane de euro), cu 30% mai mic, dar semnificativ peste proiecţiile companiei pe 2014, care prevedeau realizarea unui profit de numai 28 mil. lei pe tot anul.
 
WikiZF: Profilul companiei Nuclearelectrica
 
„Veniturile din vânzarea energiei electrice au fost de 433 de milioane de lei, cu 11% mai mici faţă de primul trimestru din 2013, pe fondul unei cantităţi similare de energie electrică vândută (2,8 TWh), dar al unor preţuri mult mai mici de vânzare a energiei electrice, în scădere cu 13% pe piaţa concurenţială. În acest context, Nuclearelectrica a aplicat o strategie de vânzări adaptată la piaţă, în scopul minimizării efectului contextului de piaţă“, a explicat Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.  Potrivit acesteia, compania a înregistrat o creştere a cheltuielilor cu impozite şi taxe de 22 de milioane de lei în primul trimestru ca urmare a introducerii impozitului pe construcţii speciale, aşa-numita „taxă pe stâlp“.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.05.2014

 
Cuvinte cheie:
profit
, companii
, medias
, nuclearelectrica
, romgaz
, transgaz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide