Nuclearelectrica intră cu 2 mil. euro în proiectul hidrocentralei Tarniţa

10 feb 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Producătorul de energie electrică Nuclearelectrica (SNN), care deţine centrala nucleară de la Cernavodă care asigură 20% din producţia de energie a României, intenţionează să participe cu 8,9 mil. lei (circa 2 mil. euro) la proiectul hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti, coordonat de Hidroelectrica.

Nuclearelectrica vrea să subscrie 89.000 de acţiuni cu valoarea nominală de 100 de lei emise de societatea Hidro Tarniţa SA în cadrul unei majorări de capital, urmând să devină astfel parte din consorţiul care va finanţa unul dintre cele mai mari proiecte energetice din România, respectiv construcţia hidrocentralei prin pompaj de la Tarniţa, care ar trebui să asigure creşterea siguranţei sistemului energetic naţional. Proiectul este estimat la peste un miliard de euro şi nu va putea fi realizat fără finanţare externă. Până acum, de acest proiect s-au interesat investitori din China.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.02.2014

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
nuclearelectrica
, hidrocentrala tarnita
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide