ZF 24

O companie belgiană face o fabrică de perdele la Ploieşti

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca, Cristi Moga

06.02.2014, 21:35 20047

Producătorul belgian de covoare şi perdele Beau­lieu International Group, cu afaceri anuale de 1,4 mld. euro, intră pe piaţa locală cu o fabrică şi un depozit construite de la zero în parcul logistic Ploieşti WestPark.

Fabrica şi depozitul, care se vor întinde pe o suprafaţă de 20.000 mp, urmează a fi construite de compania belgiană Allinso, care deţine parcul Ploieşti WestPark împreună cu omul de afaceri Petrică Uşurelu. Investiţia în această construcţie se ridică la circa 10 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Compania Beaulieau Internaţional deţine la nivel mondial 26 de fabrici în care realizează covoare, perdele, precum şi alte materiale textile şi granule de polipropilenă (cu aplicaţii în industria maselor plastice).

Belgienii au înfiinţat la finalul anului trecut firma Tes­sutica România (Tessutica este numele uneia dintre diviziile grupului de la nivel internaţional) cu sediul în cadrul Ploieşti WestPark, dar nu au oferit informaţii legate de intrarea pe piaţa locală. Astfel, nu există date despre numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create ca urmare a acestei investiţii.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO