ZF 24

O fabrică din Alba cu 450 de angajaţi produce încălţăminte pentru Salomon sau Garmont

Brandul Salomon este prezent pe piaţa locală atât în magazine proprii, cum este o locaţie din centrul comercial AFI Cotrocenim,
dar şi în magazine de echipamente sportive precum Hervis.

Brandul Salomon este prezent pe piaţa locală atât în magazine proprii, cum este o locaţie din centrul comercial AFI Cotrocenim, dar şi în magazine de echipamente sportive precum Hervis.

Autor: Dana Ciriperu

24.08.2014, 15:41 7722
Fabrica Rekord, cel mai mare producător de încălţăminte din judeţul Alba, controlat de omul de afaceri italian Giacometti Alcide, şi-a majorat vânzările cu 20% anul trecut pe baza unor contracte cu unele dintre cele mai cunoscute mărci de încălţăminte  sport şi de munte din lume.
 
Producătorul din Alba, cu afaceri de 105 mil. lei (24 mil. euro) anul trecut, produce încălţăminte pentru Salomon, Garmont, Mammut, Dolomite sau The North Face, potrivit datelor de pe site-ul com­paniei.
 
Fabrica se află şi între cei mai mari 20 de exportatori de încălţăminte de pe piaţa locală.  România se află pe poziţia a patra în lume după preţul pantofilor realizaţi, fiind precedată de Italia, Portugalia şi Franţa.
 
Astfel, o pereche de pantofi made in Italia costă la ieşirea din ţara de provenienţă 45,8 dolari, faţă de circa 30 de dolari în Portugalia şi Franţa şi 23,4 dolari în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO