ZF 24

O familie care face 10 mil. euro din agricultură a deschis primele două cafenele Caffé Ritazza în mallurile Anchor

O familie care face 10 mil. euro din agricultură a...

Autor: Cristina Roşca

05.06.2016, 13:42 1366
O familie de antreprenori cu afaceri în agrobusiness aduce pe piaţa locală brandul de cafenele Caffé Ritazza, pre­zent deja cu peste 120 de unităţi în 23 de ţări. Primele unităţi din Ro­mânia sunt deschise în mallurile Plaza România şi Bucu­reşti Mall, ambele aflate în portofoliul grupului turc Anchor.
 
Familia Aron din Călăraşi, cea care deţine master franciza Ritazza, controlează şi un distribuitor de produse agricole cu afaceri de 9-10 mil. euro.
 
Primele cafenele Caffe Ritazza din România măsoară în Plaza România 80 mp la interior şi 50 mp la exterior, în timp ce unitatea din Bucureşti Mall este chiar mai mare, pe lângă terasa de 80 mp având şi o grădină de iarnă (Winter Garden). Caffé Ritazza vin­de pe lângă preparatele din cafea şi iaurturi, smoothie-uri, dar şi sandwich-uri sau salate.
 
Anterior, familia Aron spunea că vrea să deschidă şi o unitate stradală, însă sunt puţine care să se potrivească bine cu conceptul brandului, care să aibă o vizibilitate bună şi care să fie amplasate într-o zonă cu trafic intens. Compania dorea patru cafenele în Bucureşti prin investiţii directe şi după aceea viza expansiunea la nivel naţional.
 
Mai mult, ei afirmau că nu a fost uşor să îi convingă pe cei de la Caffé Ritazza să le ofere master franciza, însă antreprenorii au realizat un raport de cercetare de piaţă ajutaţi de un consultant specializat şi au reuşit să îi convingă pe acţionarii lanţului de cafenele, grupul britanic SSP The Food Travel Experts, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de restaurante din lume, cu afaceri de peste 2 mld. euro anual. Reţeaua Ritazza a fost lansată în 1995.
 
Compania din spate operează însă mai multe branduri, unele în franciză, printre care Burger King, Starbucks sau Marks and Spencer Simply Food.
 
Businessul de cafenele va fi operat prin internediul firmei Leblon Cafe, însă familia Aron deţine şi o altă companie prin care îşi operează businessul de circa 9-10 mil. euro din agricultură. Businessul din Călăraşi este un integrator regional de agribusiness.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO