ZF 24

O fostă directoare de HR şi-a deschis un „butic“ de recrutare în construcţii şi agricultură

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

04.10.2014, 10:02 676

Monica Bâşu a lucrat timp de aproape şapte ani în HR atât ca recruiter, dar şi ca manager în cadrul unei companii de construcţii, însă în 2012 a decis să renunţe la corporaţie, beneficii şi un salariu sigur pentru a deveni antreprenoare. Şi-a deschis întâi o librărie-cafenea, iar de un an a înfiinţat un butic de recrutare pentru compa­niile din construcţii şi agrobusiness.

„Am părăsit mediul corporatist pentru că îmi doream mai multă libertate, flexibilitate în a-mi folosi timpul şi nici nu mă mai regăseam deloc în modul în care funcţionau lucrurile în firma respectivă. Mi-am ales cele două nişe pentru că în inginerie am experienţă, am văzut foarte multe CV-uri de inginer, iar agro­busi­nessul mi se pare un domeniu în care chiar se întâmplă lucruri acum şi unde piaţa muncii mişcă“, spune Monica Bâşu, managing partner în cadrul HR Boutique.

Construcţiile şi agricultura nu sunt însă sectoare prea uşor de satisfăcut din punctul de vedere al resursei umane. Pe de-o parte, de când a început criza, companiile din construcţii au pierdut aproape jumătate din business şi dacă în 2007- 2008 directorii de HR erau nevoiţi să angajeze „pe bandă rulantă“, cu riscul de a nu angaja cei mai buni oameni, în prezent nu-şi mai asumă riscuri şi cer specialişti cu experienţă, mai ales în cazul proiectelor derulate pe bani europeni, unde criteriile sunt stricte. Monica Bâşu susţine că sunt companii care le cer candidaţilor, celor recrutaţi pentru poziţii precum cea de inginer şef de şantier, un număr de şapte ani de experienţă în mana­gement de proiect şi chiar 12 în domeniul construcţiilor. Iar pentru poziţii aflate mai sus pe scara ierarhică cerinţele cresc, astfel că cei recrutaţi trebuie să ştie ce implică partea juridică a unor contracte de construcţie cu bani europeni, spre exemplu.

Pe de altă parte, ea precizează că şi în agricultură pretenţiile angajatorilor au crescut, în special ca urmare a intrării pe piaţă a tot mai multor companii străine din domeniu, care au tradiţie deja într-un agrobusiness automatizat, modern, astfel că le cer candidaţilor să ştie produsele companiei şi să aibă experienţă pe poziţii similare.

„La noi agricultura se face de puţin timp ca în străinătate şi este normal ca absolvenţii de facultăţi de profil să nu fi avut unde să capete experienţa pe care şi-o doresc angajatorii. În plus, nici nu sunt mulţi tineri care se îndreaptă spre o astfel de facultate, iar mulţi dintre cei care o absolvă nu ştiu prea multe pentru că s-au dus acolo doar pentru că nu au putut intra în altă parte“, explică Monica Bâşu.

Totuşi, pentru tinerii fără experienţă, dar care au absolvit o facultate de construcţii sau de agronomie, salariul de început este peste plafonul mediu de la nivelul economiei (500 de euro net versus mai puţin de 400 de euro net pe lună), susţine ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO