ZF 24

O nouă fabrică în România. BERD a acordat un împrumut de 8,5 mil. dolari belgienilor de la Sonaca pentru o fabrică în Cluj

O nouă fabrică în România. BERD a acordat un...

Autor: Anca Dumitrescu

11.01.2016, 15:45 8278

La noua fabrică vor fi produse componente pentru aripi de avioane fabricate de Airbus şi Embraer, se arată într-un comunicat al BERD.

Noua unitate de producţie este programată să fie finalizată în termen de doi ani.

Sonaca este activă în dezvoltarea, fabricarea şi asamblarea de structuri avansate pentru avioane mari. Compania este cunoscută în special pentru producerea de componente pentru aripi şi este considerată lider în domeniu, fiind furnizor pentru companii precum Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream.

Sonaca are sediul central în Belgia şi deţine unităţi de producţie în Belgia, Brazilia, Canada, China şi România. Compania are 2.500 de angajaţi la nivel mondial, între care 350 de ingineri.

Fabrica din România va fi amplasată la circa 30 de kilometri de Cluj-Napoca, iar compania va specializa angajaţi locali.

"Noua fabrică din România va contribui la dezvoltarea sustenabilă a industriei aerospaţiale din România. Credem cu tărie că fabrica va demonstra că aici pot fi produse elemente de înaltă calitate pentru aerodinamica aripilor şi că vom atrage noi investiţii în producţia cu valoare adăugată ridicată din ţară", a declarat Matteo Patrone, director regional pentru România şi Bulgaria al BERD.

Directorul Sonaca, Bernard Delvaux, a spus că noua fabrică din România va întări competitivitatea companiei şi va asigura continuarea creşterii în următorii cinci ani.

BERD a investit până în prezent în România peste 7 miliarde de euro şi a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO