ZF 24

O noua moda pe piata muncii: Capsunar cu cortul dupa el

20.02.2009, 16:35 21

Mai multi angajatori danezi doresc sa angajeze aproximativ 500 de romani care sa lucreze in agricultura in Danemarca, muncitorii urmand sa fie cazati in corturi pe care trebuie sa le aduca de acasa, scrie Mediafax.

Conform unui anunt postat pe site-ul Agentiei Nationale pentru Ocupare Fortei de Munca (ANOFM), "Danemarca are nevoie de lucratori în agricultura, pentru a recolta căpşuni, mazare, zmeura, ceapa, dovleci si altele. (...) De asemenea, se cauta cativa soferi de tractor, camioane si autobuze care sa lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vara 2009. Sunt oferite in jur de 500 de locuri de munca".

In cele mai multe dintre fermele de capsuni si mazare, in care recoltarea incepe in mai si se termina in august, aplicantilor li se cere sa-si aduca de acasa "un cort, ustensile de gatit si haine groase". Totusi, in anunt se precizeaza ca in ferme vor fi amenajate spatii acoperite "pentru prepararea mancarii, toalete si TV". Despre romanii chemati cu cortul la cules de capsuni, cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO