ZF 24

O nouă viaţă: George Copos l-a recrutat pe Vasile Iuga de la PwC, ca preşedinte al boardului Ana Hotels, unde a înlocuit-o pe Alexandra Copos

O nouă viaţă: George Copos l-a recrutat pe Vasile Iuga...

Autor: Roxana Rosu

06.07.2017, 11:40 2713

Vasile Iuga, fost Country Managing Partner în cadrul PriceWaterhouseCoopers, a preluat poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul ANA Hotels, grup controlat de omul de afaceri George Copos.

El o înlocuieşte, în poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie pe Alexandra Copos de Prada, care a decis să se dedice în întregime business-ului pe care îl conduce din 2014, ANA Pan, precum şi dezvoltării unor start-up-uri proprii în străinătate.

Vasile Iuga are o experienţă de management de 26 de ani în cadrul PriceWaterhouseCoopers, unde a lucrat încă din 1991 şi unde a  devenit Partener internaţional în anul 1997. Între 2004 şi 2015 a ocupat funcţia de Country Managing Partner, coordonând peste 600 de angajaţi din cinci birouri regionale.

Între 2008 şi 2015, Vasile Iuga a fost Managing Partner al PwC Europa de Sud-Est, având în subordine activitatea companiei din nouă ţări. Din anul 2004 a fost membru al boardului PwC Central and Eastern Europe Management Board.

Vasile Iuga este licenţiat al Facultăţii de Aeronautică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. A absolvit cursuri la Harvard Business School, la London Business School, la Institut Européen d'Administration des Affaires / European Institute of Business Administration (INSEAD, Fontainebleau, Paris) şi la International Institute for Management Development (IMD, Lausanne).

ANA Hotels deţine un portofoliu de 6 hoteluri în Bucureşti, Poiana Braşov şi Eforie Nord şi a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 31,4 milioane Euro / 141,3 milioane Lei, în creştere cu 10% faţă de 2015, şi a avut un număr mediu de 591 angajaţi.

La finalul lunii iunie compania a încheiat proiectul de renovare completă a hotelului Bradul din Poiana Braşov, o investiţie ce a însumat peste 2 milioane euro. Pe perioada verii, investiţiile vor continua la hotelul Crowne Plaza Bucharest, cu extinderea şi reamenjarea zonei spa şi a ballroom-ului. Pentru finalul anului este programată demararea proiectului de renovare a camerelor de la Athénée Palace Hilton, în paralel cu amenajarea unei zone de tratament în aer liber la Eforie Nord.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO