ZF 24

O sticlă de whisky vechi îşi poate dubla valoarea în patru-cinci ani

O sticlă de whisky vechi îşi poate dubla valoarea în...

Autor: Ioana David

26.04.2015, 17:00 844
Ian Millar, global brand ambassador al whisky-ului Glenfiddich, produs de William Grant & Sons, o afacere de familie din Scoţia, spune că o sticlă de whisky vechi, de cel puţin 21 de ani, poate fi considerată o investiţie, în condiţiile în care îşi poate dubla valoarea în patru – cinci ani.  
 
„Noi avem un whisky vechi de 50 de ani, iar când am început să facem asta, în 2009, preţul era de 10.000 de lire. Acum este de 20.000. Cine cumpăra acum patru – cinci ani avea o sticlă care valora dublu. Dacă mergeai la bancă şi investeai 100 de lei, primeai înapoi 200 de lei în cinci ani? Câteodată whisky-ul escaladează şi generează valoare pe o perioadă scurtă de timp“, a spus Millar pentru ZF.
 
El se află pentru prima dată în România. Whisky-ul Glenfiddich este importat în România de Alexandrion Grup. Vânzările anuale ale Glenfiddich sunt de 4.000 de lăzi de nouă litri (unitate folosită pe scară largă în industria spirtoaselor) în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO